Foto: Sofie Brovold


Nidaros Hockey Bredde inviterer alle jenter og gutter i alderen 3-10 år til å prøve ishockey gratis sammen med oss i Leangen Ishall. Vi har 1 måned gratis prøveperiode. 

PÅMELDING GJØRES HER


Dersom dere allerede har lastet ned appen spond kan dere bare søke opp gruppen via denne koden: JATVB

TreningstiderOnsdag kl 17:45

                                                                        

Oppmøte

Møt opp i god tid om barna skal skifte i hallen (ca 30 min), det kan fort ta litt tid å skifte om. Fint om barna er ferdig skiftet 5 min før treninga starter. Det å sitte sammen i garderoben både før og etter trening er også en fin anledning til å bli litt bedre kjent.

Utstyr 
Dere trenger ta med:

  • skøyter (stive skøyter, hockeyskøyter med snøring anbefales- stram godt)
  • hansker 
  • hjelm 


Vi har utstyr til utlån så langt utstyrslageret vårt rekker.

Husk egen vannflaske med navn på. Merk også køller med navn. Trenerne merker hjelmene til nye barn. 

Utstyr kan kjøpes brukt på Finn.no eller “kjøp/salg av hockeyutstyr i midt -norge” på Facebook. Gode startpakker kan også kjøpes på XXL.


Hva skjer på isen

Hos oss vil barna lære grunnleggende skøyteteknikk og å bli trygg på isen. Barna trenger ingen ferdigheter med skøyter før de kommer til oss. Nybegynnere hos oss begynner med enkle øvelser for å bli venn med isen og bli kjent med enkle lek betonte øvelser (eks: hinderløype). Gjennom lek på isen vil barna gradvis lære å mestre grunnleggende skøyteteknikk.

Det er viktig at alle får utfordringer ut i fra sitt nivå og opplever mestring og fremgang. Det er her trenerne får brukt mye av sin erfaring og kompetanse.

 Ingen går på isen før trenerne blåser i fløyta. Barna får drakt etter hvilken årgang de tilhører.

Vi vet av erfaring at flesteparten av dere foreldre er nye i miljøet og vil trenge litt veiledning og hjelp. Dette har vi stor forståelse for. Både trenere og lagledere vil være nede i garderoben og oppe i hallen godt synlig for å ta imot og hjelpe dere i god tid før trening. Når først barnet har kommet seg trygt på isen, tar erfarne trenere over ansvaret og dere foreldre kan kose dere sammen (gjerne mingle litt) på tribunen.


Det finnes mange gode grunner til å starte med hockeyskole

Få aktiviteter gir barn så mange mestringsfølelser som skaper et godt selvbilde som sporten ishockey gjør. Et barn vil oppleve mellom 5 og 8 mestringsfølelser hver gang de er med på isen.

Ishockey er god på motorikk, koordinasjon og balansetrening. I tillegg får barna oppleve lagspill, samarbeid og vennskap.

 

Ingen nærområdeidrett, men det er ikke negativt 

Ved å være med på ishockey vil barna skape vennskap og nettverk utenfor sin skolekrets.

I og med at dette ikke er en nærmiljøidrett, må dere foresatte hjelpe barna med å sosialisere seg. La de få bruke garderoben og dusjen og kanskje bruke noen minutter i hallområdet etter trening slik at barna kan være litt sammen og dere foresatte møtes. Dette er en flott arena for både barn og voksne til å stifte bekjentskaper.

Ishockey er kjent for fantastisk garderobekultur hvor det skapes gode vennskap.

 

Kontinitet og mestring

Ishockey er ikke like enkelt å lære seg fotball eller håndball. Vi anbefaler dere foresatte å snakke litt med barna i forkant om at første gang på isen ikke er så enkelt bestandig. Kanskje faller man litt og det er litt vanskelig å holde balanse. MEN, og dette er viktig, kommer man også gang nummer to blir alt mye enklere. Gang nummer to er det morsomt, nettopp fordi man får til mer enn første gang. Gang nummer tre ser vi at ungene virkelig koser seg – nå opplever de mye mestringsfølelse. Kom gjerne kontinuerlig slik at det ikke blir for langt opphold og at barna glemmer det de har lært.

Det er veldig morsomt å se hvor raskt barna utvikler seg og knekker skøytekoden!

Tips: Før dere kommer første gang kan barna få prøve å gå litt med skøyter på beina. Husk at underlaget må være gummi eller lignende slik at skøytene ikke blir ødelagt. Eksempelvis kan dere komme litt tidlig første gang, slik at barna rekker ha på seg skøytene og gå med de i garderobe/gangen før de går ut på isen. På denne måten finner de balansen på skøytene lettere.


Kontaktinformasjon

E-post: rekruttering@leangenhockey.no

Ishockey er verdens raskeste lagidrett og morsomste barneidrett, og den har i de siste årene hatt enorm vekst i Norge. 
Vi i Nidaros Bredde gleder oss til å bli kjent med både barn og foresatte!