Kom å prøv ishockey

Postet av Leangen Ishockeyklubb den 24. Aug 2020

Leangen Ishockeyklubb satser sterkt på de aller viktigste hockeyspillerne - nemlig de mellom 3 og 10 år. 

Ishockey er verdens raskeste lagidrett, og byr på mye moro for barna. Man trenger ikke å ha skøyteferdigheter før man begynner. 

Se her for mer info: http://www.leangenhockey.no/p/16154/info  

GO EAGLES 
LEK- TRIVSEL OG MESTRING

Postet av Leangen Ishockeyklubb den 6. Aug 2020

Når og hvor 
Leangen Ishockeyklubb arrangerer gratis hockeyskole for jenter og gutter fra 3-10 år hver onsdag kl 1745 - 18:30 og hver lørdag kl 12:00 – 13:00 i Leangen Ishall. Vi har 1 måned gratis hockeyskole.

Ta gjerne med venninner og venner😊😊Påmelding
Påmelding for å prøve ishockey gjøres ved å registrere barnet HER

Har du spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med på e-post rekruttering@leangenhockey.no

Oppmøte 
Møt opp i god tid om barna skal skifte i hallen (ca 30 min), det kan fort ta litt tid å skifte om. Et tips under hockeyskolen er å skifte hjemme, og ta på hjelm og skøyter i hallen (det kan være knapt med garderobeplass). Fint om barna er ferdig på skiftet 5 min før treninga starter. Det å sitte sammen i garderoben både før og etter trening er også en fin anledning til å bli litt bedre kjent.

Utstyr 
Dere trenger ta med:

  • skøyter (stive skøyter, hockeyskøyter med snøring anbefales- stram godt)
  • hansker (gjerne hockeyhansker)
  • hockeyhjelm med gitter (pass på at hakestroppen sitter godt under haken)

Dere får tildelt trøye når dere kommer første gang.

Husk egen vannflaske med navn på. Merk også køller med navn. Trenerne merker hjelmene til nye barn. Utstyr kan kjøpes brukt på Finn.no eller “kjøp/salg av hockeyutstyr i midt -norge” på Facebook. Gode startpakker kan også kjøpes på XXL.

Mangler du noe, kan det hende vi har noe til utlån i utstyrslageret vårt. Vi har noen hjelmer og skøyter, men spør alltid i forkant slik at vi vet om vi har tilgjengelig i rett størrelse eller ikke.

COVID-19: Normalt har vi utstyrsbager (bagene inkl ikke skøyter og hjelm) til utlån til de som er med på hockeyskole (forutsetter tilgjengelighet), men vi kan ikke låne ut disse nå pga smittevern. Vi kan, om vi har tilgjengelig, låne ut hjelm og skøyter. Disse blir behandlet med tanke på smittevern hvor vi desinfiserer alt før og etter bruk.


Enten barnet har gått litt på skøyter eller er nybegynner, kan det være lurt å starte på skøyte- og hockeyskolen. Her vil barna lære grunnleggende skøyteteknikk og å bli trygg på isen. Barna trenger ingen ferdigheter med skøyter før de kommer til oss. Nybegynnere hos oss begynner med enkle øvelser for å bli venn med isen og bli kjent med enkle lek betonte øvelser (eks: hinderløype). Alle nye spillere samles på midten av banen. Gjennom lek på isen vil barna gradvis lære å mestre grunnleggende skøyteteknikk.

Vi vet av erfaring at flesteparten av dere foreldre er nye i miljøet og vil trenge litt veiledning og hjelp. Dette har vi stor forståelse for. Både trenere og lagledere vil være nede i garderoben og oppe i hallen godt synlig for å ta imot og hjelpe dere i god tid før trening. Når først barnet har kommet seg trygt på isen, tar erfarne trenere over ansvaret og dere foreldre kan kose dere sammen (gjerne mingle litt) på tribunen med en kaffe og noe å bite i fra kiosken vi har stående inne i hallen😊. 

Organisering på isen
Etter hvert ønsker vi å samle årgangene, da vi vet at mange begynner med ishockey fordi venner spiller. Differensiering og nivå tilpasninger gjør vi i årgangene på henholdsvis høyre og venstre side. Det er viktig at alle får utfordringer ut i fra sitt nivå og opplever mestring og fremgang. Det er her trenerne får brukt mye av sin erfaring og kompetanse. Så snart du er trygg på skøyter og føler for å ta steget videre fra midten (hockeyskolen), skal du trene/ spille med din årgang. Vi ønsker å bygge robuste årganger med mange spillere, derfor fordeler vi spillerne slik:

Høsten 2020 vil da 2013 årgangen (2.klassinger) trene på venstre side. De sitter da i spillerboksen til venstre. 2014 årgangen (1.klassinger) og yngre sitter i høyre spillerboks og trener på høyre side. Ingen går på isen før trenerne blåser i fløyta. Barna får drakt etter hvilken årgang de tilhører.


Det finnes mange gode grunner til å starte med hockeyskole

Få aktiviteter gir barn så mange mestringsfølelser som skaper et godt selvbilde som sporten ishockey gjør. Et barn vil oppleve mellom 5 og 8 mestringsfølelser hver gang de er med på isen.

Ishockeysporten er god på motorikk, koordinasjon og balansetrening. I tillegg får barna oppleve lagspill, samarbeid og vennskap.

 

Ingen nærområdeidrett, men det er ikke negativt

Ved å være med på ishockey vil barna skape vennskap og nettverk utenfor sin skolekrets.

I og med at dette ikke er en nærmiljøidrett, må dere foresatte hjelpe barna med å sosialisere seg. La de få bruke garderoben og dusjen og kanskje bruke noen minutter i hallområdet etter trening slik at barna kan være litt sammen og dere foresatte møtes. Dette er en fantastisk arena for både barn og voksne til å stifte bekjentskaper.

Ishockey er kjent for fantastisk garderobekultur hvor det skapes gode vennskap.

 

Kontinitet og mestring

Ishockey er ikke like enkelt å lære seg fotball eller håndball. Vi anbefaler dere foresatte å snakke litt med barna i forkant om at første gang på hockeyskole ikke er så enkelt bestandig. Kanskje faller man litt og det er litt vanskelig å holde balanse. MEN, og dette er viktig, kommer man også gang nummer to blir alt mye enklere. Gang nummer to er det morsomt, nettopp fordi man får til mer enn første gang. Gang nummer tre ser vi at ungene virkelig koser seg – nå opplever de mye mestringsfølelse. Kom gjerne kontinuerlig slik at det ikke blir for langt opphold og at barna glemmer det de har lært.

Det er veldig morsomt å se hvor raskt barna utvikler seg og knekker skøytekoden 😊

Tips: Før dere starter på hockeyskole kan barna få prøve å gå litt med skøyter på beina. Husk at underlaget må være gummi eller lignende slik at skøytene ikke blir ødelagt. Eksempelvis kan dere komme litt tidlig første gang, slik at barna rekker ha på seg skøytene og gå med de i garderobe/gangen før de går ut på isen. På denne måten finner de balansen på skøytene lettere.


Trenere på is høsten 2020
Alexander Kvernstad, Ulf Carlin, Sigurd Einum, Emil Foss, Paulis Moe, Kristian Gudbrandsen, Ronny Hafsmo, Martin Sellgren, Marija Radonic og Tom Ødegaard. 

Vi trenger alltid flere voksne på is og da særlig på midten, der nye spillere tar sine første skøyteskjær. Her er det ekstra viktig med mye ros og oppmuntring fra de voksne😊

Lagledere: Torill Karlsen, Håvard Aasenhus og Stian Jarwson

Rekrutteringsansvarlig: Ragnhild Maske 

Materialforvalter: Håvard Aasenhus 

Sportslig koordinator: Tom ØdegaardIshockey er verdens raskeste lagidrett og morsomste barneidrett, og den har i de siste årene hatt enorm vekst i Norge. 
Vi i Leangen Ishockeyklubb gleder oss til å bli kjent med både barn og foresatte